background

Bouwkundige opnamestaat

(model Taxatierapport 2021)

De bouwkundige opnamestaat die vermeld wordt in het taxatierapport model 2021 geeft een duidelijk beeld van de bouwkundige elementen van de woning. Naast het noteren van alle punten wordt ook een kostenindicatie gegeven voor alle eventuele noodzakelijk bouwkundige herstelwerkzaamheden. Zo is duidelijk en overzichtelijk wat direct moet gebeuren maar ook binnen nu en 5 jaar.


Inhoud

Het is onderverdeelde in vijf rubrieken, Buitenzijde, Binnenzijde, Installaties, Bijgebouwen en perceel en overige bijzonderheden. In de eerste twee rubrieken buitenzijde en binnenzijde wordt ingegaan op bijvoorbeeld dakconstructie, schoorsteen, kozijnen, glas, isolatie, kelder, kruipruimte, fundering, keuken, badkamer, etc. Het installatie gedeelte geeft meer inzicht in CV ketel, maar ook de elektra. Extra aandacht is voor eventueel indien aanwezig energieopwekking zoals zonnepanelen of windenergie. Naast het hoofdgebouw zullen ook alle bijgebouwen worden meegenomen. Als laatste wordt aangegeven of er asbestverdachte materialen zijn, binnenklimaat, denk daarbij aan de luchtvochtigheid. Maar ook eventueel aanwezigheid van houtborende insectsoorten zal worden ingevuld. Bij elke item zal een conditie worden gegeven waarbij ook moeten worden vermeld of het een aandachtpunt is. Vrije tekstveld is altijd mogelijk. Als laatste dient men de kostenindicatie te benoemen, direct of binnen vijf jaar.

Bouwkundige opnamestaat

Doel

De bouwkundige opnamestaat met bijbehorende kostenindicatie geeft een globaal beeld van de woning. Met het nieuwe taxatierapport krijg je als eigenaar van de woning inzage in bijkomende kosten en risico’s op het gebied van herstel van onderhoudsachterstand en overige bouwkundige gebreken van de woning.

Hieronder is een voorbeeld van de Bouwkundige OpnameStaat (model taxatierapport 2021) te downloaden.

Voorbeeld rapport Bouwkundige Opnamestaat model taxatierapport

Heeft u vragen over de bouwkundige opnamestaat neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.


Keuring

o.a. aankoop, MJOP, oplevering,...

Lees verder


Taxatie

woningen en BOG

Lees verder


Energie

label, maatwerk, besparing

Lees verder


Onderhoud

(ver)bouw plannen?

Lees verder


Arno Korbijn
“Heeft u vragen of wilt u gratis advies over de koop, verkoop, (ver)bouw van uw woning of bedrijfspand. Neem dan contact met ons op.”
Openingstijden: maandag t/m vrijdag tussen 8:30 en 17:00
Bel : 088-0034810
WhatsApp : 06-17484935